Tapas & Skrämmande Nattvak

Jimmy drog iväg på svensexa igår vilket gjorde att jag och Molly hade en dag för oss själva. Till skillnad från alla andra vardagar i veckan liksom. Vi bestämde oss för att trotsa regnet och drog till Leofer där Molly spräckte hål på deras annars så ganska lugna och behagliga bebisbubbla.

Där satt vi sen och hängde och efter att ha jagat henne, hon katten och katten efter fristad i någon timme drog vi hem igen och roade oss bäst vi kunde tills det var läggdags och Jenny och Maja kom förbi. Jag hade planerat en lite enklare tapasmiddag och med hjälp av Maja blev det riktigt bra. Det gick alltså ingen större nöd på mig heller.

Kvällen blev mycket trevlig och när tjejerna drog där vi tolvrycket vinkade jag av dom på trappen, drog igen dörren bakom mig och slukades av den kusliga tystnaden som bara infinner sig i ett hus när man är ensam hemma. Plötsligt bryts tystnaden av ett elakt gnäggljud som ljuder genom hela lägenheten. Med hjärtat i halsgropen springer jag in i Mollys rum och stålsätter mig inför det jag nu ska mötas av. En inkräktare? En bortkommen hästapålle? 

Istället är rummet tomt och framför mina fötter ligger ett djurpussel som låter när man lyckas lägga bitarna på rätt ställe. Vem var det som fuckin la den?! Snabbt rekar jag av rummet för att säkerställa att vi inte har obehöriga pusselläggare i hemmet och när jag förstår att ingen är där svär jag en lång harang över de förbannade leksakerna som får liv varje gång jag är ensam hemma. VARFÖR GÖR DOM PÅ DETTA VISET?! 

Fortfarande lite skakis efter den skrämmande upplevelsen går jag till sovrummet för att lägga mig och självklart är detta natten då Molly bestämmer sig för att gå upp mitt i natten för första gången sen Dackefejden. Efter att insett att det inte blir någon sova sätter jag mig i ett mörkt vardagsrum och tittar på Vänner. Men jag är inte ensam, jag har ju en superpigg bebis och mina helspända nerver som sällskap. 

Vid tre fick jag äntligen sova. Vid fyra-fem blev jag väckt av en full karlslok som kom hem och klockan sju var det en viss nattlig terrorist som slog upp sina blå och ville fortsätta där vi avslutat någon timme innan.

Ja, vad säger man?

#noneedtosleep