Date Night

Man måste vårda sin relation. Det säger i alla fall Cosmopolitan, Vecko-Revyn plus en och en annan relationsexpert och vilka är vi att inte lyda? Det bästa sättet verkar vara, speciellt för oss med småbarn, att ha en kväll för sig själva. En date night. Att bara umgås på tu man hand i skenet av levande ljus, att bara ha ögon för varandra istället för flödet på Instagram och bara njuta av varandras sällskap.

Hur härligt som helst. Eller?

Kanske är det så att man vaknar som små rosiga nyponrosor i längtan efter den annalkande kvällen. Kanske spenderas dagen med att skicka förstulna blickar mellan varandra och när hon i smyg nyper honom i rumpan undanlåter han kanske ett lyckligt litet fnitter. Kanske somnar barnet snällt i sin säng precis när den ljuva och väldoftande middagen bara har minuter kvar och kanske förtärs den i de sista sommarstrålarna på balkongen. Samtalet kanske fortlöper smidigt, vinet blänker i sina glas och kanske har en och en annan småfågel samlats på balkongräcket för att bidra med en passande serenad. När mörkret faller tänds kanske några värmeljus för att mysigt belysa det pågående kortspelet där man varannan gång vinner och varannan gång förlorar och när midnatt närmar sig drar man sig inåt där man avslutar de djupa samtalen med huvudet på kudden och faller sedan i sömn i varandras armar. 

ELLER?

Kanske är det så att barnet bestämmer sig att ha en tvåtimmars-disco natten till Date Night så att föräldrarna inte får sova förrän 04.30. Kanske är det så att de får gå upp några timmar senare igen för att morgonen gryr och vaknar därför rosiga som två uttorkade kaktusar. Kanske är det så att dagen spenderas med surmulna blickar, kanske både på barnet och varandra. Han kanske behöver en powernap mitt på dagen för att överleva och överlever, eller försöker i alla fall, gör även hon som sitter med disco-ungen som också lider av sömnbrist och läser Babblarna-boken för tionde gången för att hålla gråten borta. Kanske spenderas timmarna till läggdags med ett evigt gnällande, en mer och mer apatisk uppsyn hos honom och hörlurar stabilt inpluggade i öronen på henne som förbereder den ljuva middagen.  Kanske bestämmer sig hon för att balkongmiddagen får vara och det blir en mysig kväll framför tv:n istället. Kanske är det lika bra då samtalet inte lär fortlöpa i glädjens toner och vid minsta felsägning kan det kanske hända att man får en bearnaiseburk i huvudet. Kanske accepteras en kväll med några öl, ett glas vin och den bästa serien även av honom men kanske så går det inte att hitta den senaste säsongen hur man än försöker och i letandet efter den får hon kanske nästan virus på sin nya telefon. Kanske gråter barnet sig till sömns och när hon äntligen har somnat är potatisgratängen gyllenbrun, väldoftande och helt jävla hård inuti. Kanske i en timme till. När maten väl förtärs vaknar kanske ungen igen och hon får kanske sitta med huvudet nedböjt och buffa på rumpan med de saftiga köttbitarna som en avlägsen dröm. Kanske samsas de om att se en rekommenderad finsk serie på Netflix som hon faktiskt fastnar i men som han helt och hållet är ointresserad av och spenderar tiden med att utropa TOTTA KAI var tredje minut istället. Kanske är det för att det är det enda ordet som han kan på finska och kanske ledsnar hon på det och hotar med att han snart ska få se på TOTTA KAI om han inte lägger ner. I samförstånd läggs kanske serien ner och samtal med bakgrundsmusik tar vid. Kanske spånar han iväg i YouTubes värld vilket gör henne redigt uttråkad och kanske ligger hon i soffan och gnäller och fångar Pokemon istället. Kanske går de och lägger sig strax efter midnatt där en klapp på huvudet och en puss på munnen avslutar denna date night. Han kanske snarkar sig högljutt vidare in i drömmarnas värld medan hon ligger vaken ett bra tag och snurrar, lyssnar på oljudet och funderar på om det kanske äntligen är dags att sula den där beaburken.

#kärlekenärevig