Kaos

-Jag ska göra kaos med dig, brukar hon säga medan hon flinar och spänner sina blå ögon i mig.

Och sen sätter hon igång och röjer. Och det är inte bara med mig hon gör kaos utan även:

Vårt hem
Allt ska dras ut. Böckerna ska ner från bokhyllan, skorna ska ner från skohyllan och mina byrålådor dras ut för att rensas på sitt innehåll. Och även fyllas på märkte jag idag när jag hittade en försvunnen ljushållare bland strumporna. För 10 minuter sen lyckades hon även ta sig in i frysen för första gången. Köttfärsen kommer få känna på kaos. 

Böcker
När vi ändå är inne på det här med bokhyllor och böcker. Hon älskar böcker. Alltså verkligen älskar. Sin mors dotter, måste jag lite stolt tillägga. Hon vill att man ska läsa för henne hela tiden. Samma böcker, om och om och om igen. Och eftersom hon inte kan gå än så släpar hon böckerna efter sig samtidigt som hon försöker att krypa. Det är inte helt enkelt som ni kanske kan förstå och det brukar sluta med ett mindre raseriutbrott av ren frustration. Och det är inte bara hennes nerver som får stryk utan även böckerna. Jag har funderat på att låna några fler från biblioteket, men det är nog lika bra att låta bli. Hon gör kaos med dom.

Nätterna
-Hehe, jag ska inte sova ett skit inatt, bara så du vet, brukar hon säga och spärra upp ögonen. Och vaknar oftast precis när jag håller på och somnar till. Sen kan det ta ett tag innan man får ner henne igen. Som i lördags när det tog tre timmar. Kul kul. Alternativt att hon kör natten i omgångar och vaknar till precis när det känns som att jag äntligen fått somna om. Om och om igen. Som grädde på ett ickevälkommet mos har uppstigningstiden förflyttat sig till 05.00-05.30. Det tackar vi för, speciellt mitt morgonhumör som numera hjälper henne att göra kaos med mig.

TV-tittande
Ok, jag brukar inte titta så mycket på TV. Netflix är min grej och därför har vi inte mer än baskanalerna och ni kan ju gissa utbudet klockan 05.00. Min kära Nyhetsmorgon börjar inte förrän klockan 07.00 och det enda jag lyckats med att gräva fram i ottan är finska Teen Mom. Mina vanliga serier orkar jag inte titta på sådär tidigt, man vill ju ha något mer hjärndött och lättsmält annars känns det lite som att dra en trerätters till frukost. Morgonens Netflix blev därför Huset Fullt och när inte ens min dimhjärna pallade med det bytte jag till Gilmore Girls. Som jag självklart nu har fastnat i. Och om ni undrar vad det var som precis lät så är det ingen fara, det var bara min töntbarometer som slog i taket. 

Maten
Klart man ska äta själv tänker jag och förbannar sedan mitt beslut när jag står på alla fyra och skrubbar rent matstolen och golvet så att knogarna blöder. Om något kan göra kaos med en så är det intorkade matrester. Och inte bara på golvet utan på ungen, hennes hår, mitt hår och väggen bredvid. Jag skulle inte bli förvånad om till och med grannen har grötstänk i skägget.

Mitt hjärta
Hon må vara en riktig kaospåse som stundtals klampar runt på mina små nerver med sina mindre steg men hon är ändå min kaospåse. Med personlighet och charm så det räcker till tusen och alla små egenheter som gör henne till den bästa ungen som någonsin krypit runt och gjort kaos med denna jord. Aldrig skulle jag byta det mot något annat.

#älskadeunge