Midsommar 2016

Det här med högtider gillar jag. Det ger liksom en anledning till att bryta vardagen, äta lite godare, ha lite roligare och bara känna att det är något speciellt i luften. Sen kanske jag inte drar iväg på högsta växlar när högtiderna väl nalkas. Jag menar, sommarkransen är inte direkt picture perfect (det binds nog inte en överhuvudtaget), nyår brukar inte spenderas i en galaklänning och påskägg har jag nog inte målat sen -95. Så även om det är kul att gå all in någon gång så kan man ändå hålla det någorlunda enkelt. Det som är viktigt är att man gör någonting extra av dagen. Livet är ju till för att levas och varje gång man får något att fira bör man ta tillfället i akt. 

Till midsommar i år hade vi inga planer alls. Och det var inte riktigt någon annan som hade en passande plan heller. Först tänkte vi dra till Skansen men eftersom vädret skulle vara något ostabilt och Molly skulle bli lika glad om vi gick till Kallhälls 4H och kollade på höns kändes det lite onödigt att dra ända dit. Men något skulle vi göra, propsade jag på. Är det en högtid så vill jag inte soffhänga, glo på Netflix och käka korv och makaroner. Det kan jag göra alla andra dagar. Så vi improviserade oss genom hela dagen och det blev riktigt bra. 

Först drog vi till ett firande i Stäket där vi gungade lite, tittade på vattnet och bara knatade runt i en kvart.

När vi inte hade så mycket mer att göra där drog vi vidare till Bruket i Jakobsberg där firandet sköttes i lite mer storskalig anda. Det var massor av människor, ringdans och band som spelade. Hela midsommarbaletten så att säga. Molly och Jimmy körde lite ringdans, Molly fick med hjälp av pappa knalla runt i folkmyllret och även jag drog en liten dans runt stången. Tillsammans med Molly då. Någon måtta får det ju vara.

När vi fått nog drog vi och handlade till en enkel middag som Leofer plus bebbe skulle komma över och käka. Och det blev riktigt bra.

Så allt som allt så blev det en rätt bra midsommar ändå. Jag är glad att jag vågade vägra lägga mig på soffan och slappa igenom hela dagen. Högtider är till för att firas och vem är jag att inte lyda.

#gladmidsommar