Så mycket tid, Så lite tid

Det här med att dygnet har alldeles för få timmar börjar gälla även mig nu känner jag. Jag som alltid glidit runt med för mycket fritid och aldrig riktigt förstått problemet. Men det är väl oftast när man blir förälder som den insikten börjar landa, speciellt när man är föräldraledig och man hamnar i en konstig spiral där man egentligen inte hinner med någonting men ändå har svårt att få dagarna att gå. 

Jag har så mycket jag vill pyssla med. Läsa ut mina böcker, fota mer, redigera bilder, skriva fler inlägg, yoga och utöver det har jag de senaste veckorna även haft frilansuppdrag att lämna in och mina studier att hålla deadline på. 

Men du har ju hela dagarna på dig, utbrister ni och ta er för pannan.
Nej, jag har ju inte det, svarar jag och skakar på huvudet.

När man hänger med en bebis, så hänger man med en bebis. Och det handlar mest om att sitta på golvet eller tulta omkring och lära sig att gå (mest Molly). Tar man fram en dator så tar det ungefär sju sekunder och så har man en liten kladdig tass som knappar loss bland tangenterna, tar man fram en bok så har man en bebis som leker bergsklättring på ditt huvud och ger man sig fan på att plugga en stund så är den lilla rackaren där på två röda och försöker bita en i näsan.

Så för att hinna med allt man vill klämma in, eller måste när det gäller studier och jobbuppdrag, så är det dom två timmarna efter bebbens läggdags som gäller. Sen måste man själv gå och lägga sig för klockan 06.00 väcker den obarmhärtiga bebis-tuppen dig och sen är det igång igen. De senaste veckorna har dom timmarna lagts på studier och jobb men igår lämnade jag äntligen in både inlämningsuppgift och jobbuppdrag och kunde för första gången på länge landa i soffan och i några timmar hänga med Nurse Jackie på Viaplay. Så. Skönt. Återhämtning tror jag det kallas och det verkar vara lite av en bristvara i det här hemmet just nu.

Idag startar inlämningsuppgift 2 och efter att jag skrivit klart det här ska jag frossa loss i den tills Molly vaknar från sin tupplur och på så sätt kanske frigöra två timmar ikväll till att bara vara. Eventuellt börja planera den klassiska hemmafest som det ryktas om att vi ska ha den 4 Juni. Jajamen. Även några öl bör man väl försöka klämma in i denna omöjliga tidsekvation. 

#fullfartframåt