Faror Som Lurar

Vår lilla Mollbot är en orädd liten tjej. Det är inte mycket som stoppar hennes vilda framfart, inte ens hennes stränga mor som med bister min försöker förklara att man inte får rycka mamma i nackhåren. Det tycker hon är det roligaste som finns och med ett litet hånskratt rycker hon tag i polisongen istället. Hon är således lite kaxig också.

Men.

Det finns saker i denna värld som skrämmer henne. Och här nedan presenteras de faror som får vår 8-månaders kaxpåse att sova med ett öga öppet.

1. Dammsugaren
Ok. Denna är ju bara pinsam. Om hon efter 8 månader fortfarande inte vant sig vid ljudet kan det inte betyda mer än att den inte åker fram tillräckligt ofta. Eller så är det något ärftligt då hennes mamma enligt trygga källor inte kan hantera denna maskin utan att bli på fruktansvärt dåligt humör. Denna källa tycker tydligen även lite synd om maskinen som ibland kapitulerat och lagt sig på rygg men som ändå med de små hjulen rullandes i luften blir släpad i ren ilska från rum till rum. Nu kanske ni tror att det är på grund av mammans ilska som Molly nu är rädd, men det är det inte. Av förklarliga skäl är det sen en tid tillbaka pappans huvudansvar att sköta det området. Mamman kan heller inte rå över sin ilska, hon gick nämligen runt redan som liten och grät samtidigt som hon var tvungen att dammsuga sitt rum. Vi skyller denna på genetiken.

2. Fårfisar
När dessa tre får har dansat klart till Bä Bä Vita Lamm lättar grabben där i mitten på trycket genom att släppa en ljudlig brakare. Detta är något som får Mollys skräckbarometer att slå i taket och mer än en gång har vi fått springa till hennes undsättning när hon råkat se på denna läskiga musikvideo alldeles själv. Jag kan inte förstå det läskiga. Efter dessa 8 månader borde detta vara ett välbekant och tryggt ljud då det starkt indikerar att mamma eller pappa är i närheten. Mest pappa.

 

3. Den Maniska Björnen
När denna nuna dyker upp är det färdiglekt. Med sina maniska ögon och falska leende skrämmer han Molly till den milda grad att hon direkt backar med sin gåstol och utan att släppa faran med blicken ställer hon sig en bit ifrån och utstöter små avgrundsdjupa krigsvrål. Det här är däremot en fara som jag kan förstå. Den där rackaren kan vara bland det sista jag vill möta i en mörk gränd.

#dangerzone