Överlevnadsguide

7 sätt att överleva en nattning.

1. Skönsång
Varför sjunga i en vanlig ton när man kan piffa upp stämningen med lite mer känsla? Ta"Trollmors Vaggsång" med en hes whiskeyröst, sänk stämman när vandringsmännen kommer på vägen i "Byssan lull" eller varför inte waila dig igenom de höga tonerna i "Videvisan". Garanterar en trevlig stund för både dig, ditt barn och eventuellt grannarna.

Svårighetsgrad: Lätt.

2. Håll takten
Att sitta och buffa i långa stunder kan bli otroligt enformigt så varför inte tillföra lite taktkänsla? Buffa i takt till sången du sjunger och det är nästan spännande att glida från "Byssan Lull" i fyrtakt till "Vem kan segla" med valskänsla. Är du ute efter en extra utmaning kan du försöka buffa i takt till ljudet av tvättmaskiner på Spotify. Att hänga med centrifugen kräver sin övning.

Svårighetsgrad: Lätt-Medel.

3. Låtskrivande
När orden i samma vaggvisa börjar nötas ut är det dags att byta dom mot dina egna. Här nedan presenteras ett exempel till melodin av "Trollmors Vaggsång".

"När mamma har lagt sin Molly för kvällen i hennes trygga säng, då måste hon somna rätt fort ändå för annars blir mamsen bäng.
Nu sjunger hon sakta den dåliga sången som hon har hittat på, och Molly vill därför sina små händer för öronen hastigt slå."

Jag höjer dock ett varningens finger för barn i de åldrar där ordförståelsen har ökat. Om man nu skulle råka spåra iväg så att säga. Av egen erfarenhet kan jag säga att det är lätt hänt.

Svårighetsgrad: Medel

4. Träna
När handen har flappat runt tillräckligt med buffandet är det dags att låta benen jobba. Håll handen stadigt still på samma nivå och låt istället benen böja sig. Har du tur så drar nattningen ut på tiden och du kommer att komma ut från sovrummet med skinkor av stål och benmuskler som en utförsåkare.

Svårighetsgrad: Lätt

5. Stretcha
När du ändå hänger över sängen i akrobatiska former kan du lika gärna försöka göra det under kontrollerade former och försöka stretcha de stela musklerna istället för skapa dem. Häng över sängen med raka ben och känn hur det drar i baksida lår. Eller buffa med motsatt sidas arm för en skön stretch längs sidan. Lär dig andas väsande och du har precis dragit av ett yogapass.

Svårighetsgrad: Medel

6. Smygsurfa
Surfa är nog det vanligaste sättet att roa sig men ve och fasa om barnet får nys om maskinen där Babblarna bor. Mobilen måste därför gömmas på ett ställe där ljuset inte når innanför spjälorna och kan resultera i extrema och icke-ergonomiska ställningar.

Svårighetsgrad: Hög

7. Meditera.
När du ändå sitter där i mörkret kan du passa på att stänga av hjärnan, stirra rakt framför dig och finna dig en stund av mindfulness. Det taktfasta buffandet hjälper dig att falla ner i en behaglig dvala där du med lätthet kan befinna dig tills dreglet som rinner nedför dina mungipor väcker dig.

Svårighetsgrad: Lätt

Så där. Nu har du fått en guide som hjälper dig igenom dagens största prövning. Det är bara att sätta igång. Alla metoder är noga testade ett hundratal gånger och även om forskningsstöd saknas kan jag garantera en ökad livskvalité.

Lycka till!

#survivingiswinning