Öppna Förskolan & Jag

Öppna Förskolan och jag kommer inte riktigt överens. Från att ha hängt där ganska flitigt i början blev det glesare och glesare mellan gångerna när tiden för Mollys åldersgrupp började krocka med mina dansklasser, och när jag bestämde mig för att ta tag i hängandet igen stängde de ner hela verksamheten. När det väl öppnade igen reducerade de öppettiderna från att ha öppet varje dag till bara två dagar i veckan, 3 timmar per gång. Aja, man tar vad man får tänkte jag och gav det ett försök. Eller tre.

Första gången trotsade jag ett snöoväder och drog dit ändå. Jag möttes av en låst dörr, och det hela slutade med att jag nästan höll på att bli ankmat. Inför det andra försöket var jag smart nog att kolla på nätet innan jag knatade hela vägen dit och javisst, stängt igen. Idag gav jag mig fan på att lyckas med att gå och leka en stund, rekade nätet innan för säkerhets skull och så gav vi oss iväg, bara för att mötas av ännu en lapp där de meddelade att de idag hade stängt på grund av sjukdom. Vad fan? Varje gång! Jag vette fan vad det är för leksaksgud som lackat på mig och nu motarbetar mig å det grövsta, men jag är villig att medla fred, bara vi får komma iväg och leka lite.

Det är svårt att underhålla Molly hemma helt själv. Hon blir snabbt uttråkad. Hon vill hellre ha nya platser, nya människor och nya leksaker att pula med och jag skulle inte dö av att hänga med andra vuxna. Hon skulle nog förmodligen inte må dåligt av hänga med andra likasinnade heller, snart börjar hon väl tro att Nikon är namnet på hennes bästa vän och Babblarna en del av gänget. Stackars oss. Som tur är så har vi kära Jenny med lilla Julle som vi ibland hänger med i grannkommunen istället. Men man vill ju gärna ha något på hemmaplan också.

Så idag har vi en heldag hemma igen. Vi ska plantera mina frön, tvätta och städa. Spänningen är olidlig.

 

#lyxproblem