Tantens Återkomst

Nu har tanten vaknat till liv igen. Varje vår när solen kikar fram så lockar den fram min andra personlighet. Hon kliver ut på balkongen, låter vårvindarna leka i det glesa håret och med ett krokigt pekfinger trycker hon upp glasögonen från nästippen och sätter igång och planterar.

Efter knallandet på Ikea igår åkte vi vidare till Plantagen där vi åt lunch och jag fick tillfället att gå lös bland blombuskarna. Jag kom hem med två påsar och idag var det dags att sätta igång.

Jag passade på att stå vid mitt lilla planteringsbord och pula med mina små plantor medan Molly låg och tupplurade. Det hade varit mysigt att ha henne med, men jag misstänker att hennes bidrag till det hela hade varit att äta en del blomjord och rycka av alla blomblad. Jag hann precis klart med balkonglådorna när hon vaknade och då fick hon komma ut och leka en stund. Samtidigt tog även blomjorden slut, precis som den gjort de senaste två åren. Den här tanten lär sig inte av sina misstag i första taget och imorgon får hon snällt knalla iväg och köpa mer om det ska bli någon fröplantering.

Men inte visste väl vi att du var en sån botaniker, säger ni imponerat.
Nej, det är jag inte heller, säger jag och skakar på tanthuvudet.

Egentligen har jag ingen koll på vad jag håller på med. Jag vet vad pelargoner och penséer är men ungefär där slutar mina kunskaper. Jag läser mest instruktionerna på krukan eller bak på fröpåsen men passar det inte mina behov så brukar jag strunta i det och köra ändå. Vadå sätta frön och plantera om. Jag lägger mest allt i en passande kruka och sen blir det vad det blir. Jag är blomvärldens bad boy, så att säga. Bad tant. Undantaget var dock den lilla fröpåsen som jag köpte igår som meddelade att de vackra blommorna attraherar även fjärilar och bin. Ha. Det tog jag till mig och då fick det vara. Inga bin på min balkong.

Nu sitter jag och betraktar mina små alster som pryder vår balkong, gnider nöjt mina små tantlabbar mot varandra och tar en kopp kaffe på det. Kanske löser ett korsord eller två när jag ändå håller på.

 

#lifeisaflower