Safety Day

Imorse fick jag vakna med hjärtat i halsgropen. Jag vet inte om det var av ren instinkt som jag vaknade eller om det var av hennes ansträngda grymtande, men när jag slog upp ögonen så såg jag henne hänga med överkroppen över kanten på vår säng. På ungefär en millisekund slängde jag mig upp och fick tag på henne innan hon rasade ner. Herregud vilket uppvaknande.
Jag har varit rädd för det där sen hon började åla runt, men hittills har hon bara legat bredvid mig när hon sover i vår säng (hon gör det från 4 på morgonen till det är dags att gå upp) och om det är något hon lägger energi på så är det att rycka bort mina ungefär tre hårstrån som jag har kvar. Men nu har hon alltså upptäckt den där delen också. Och om jag känner henne rätt så har det blivit hennes nya hobby.

Utöver extremsportandet vid sängkanten har det börjat att bli dags att säkra hemmet i sin helhet. Hon ålar runt och petar på exakt allt hon inte får peta på och allt hon hittar åker in i munnen. Vi har redan en gång hittat en sten i obehaglig storlek i hennes mun och en kan ju undra hur många dammråttor som passerat den där lilla kroppen.

Hur som. Jag och Jennifer drog till Ikea där jag tänkte handla på mig diverse säkerhetsprylar och när vi startade med att äta brunch märkte jag att det inte bara var jag som var ute efter säkerhet, utan hela varuhuset som efter några skumma personalmeddelanden och ett larm utrymdes. På väg ut genom ödsliga korridorer (vi fick ta en annan väg då vi hade barnvagn med oss) hann jag tänka ett par obehagliga tankar, medan höggravida Jennifer mest muttrade över sina pannkakor som hon var tvungen att lämna bakom sig. Haha, preggon alltså.

När vi hade stått där ute ett tag öppnade de upp allt igen och vi fick gå in och avsluta det vi hade påbörjat. Dock inte pannkakorna, de var borta för alltid till Jennifers stora förtret. Vi lyckades även googla fram att det bara var en övning så det var aldrig någon fara i skogen. Eller varuhuset i det här fallet. Jag kom hem till slut med en del säkerhetsprylar som vi kan börja säkra upp med och sen kan den här lilla vildpåsen röja runt bäst hon vill.

Dock har jag ingen lösning på sängproblemet. Hur gör ni som samsover med era bebbar? Om någon har något smart tips i bakfickan så tas det tacksamt emot.

Flexikoppel kanske?

#bettersafethansorry