Hälsopåse

Den sista tiden har jag varit fruktansvärt duktig. Ur hälsosynpunkt i alla fall. Jag har inte ätit socker, pasta eller bröd. Bytt ut det mot en massa grönsaker istället och satsat på att promenera, yoga och dansa i massor. Och det ger ju så klart resultat. Både på preggokilofronten och motivationsfronten.

Sen kom helgen.

Som ni vet så var vi ute och övernattade på hotell i helgen och i det ingick ju även en massa förtäring. Från början var jag duktig och startade äventyret med lite kycklingvingar men när det var dags för middag sket jag i vilket och garvade hela vägen till kolhydratbanken. Det blev en risotto. Och det slutade inte där. Det blev mackor, wraps, pannkakor och en massa öl. Alltså under hela äventyret, inte en och samma måltid, vill jag gärna tillägga.

Och det i sig är ju inte ett problem. Livet är ju logiskt nog till för att levas och då gäller det att faktiskt ha så roligt som möjligt. Problemet är att så här tre dagar senare har jag fortfarande inte hittat tillbaka motivationen. Visst, jag äter som jag ska men inte med samma brinnande intresse. Jag har heller varken yogat eller promenerat och enligt stabila källor så var det ju någon som skippade dansen igår.

Men, du som blivit så slarvig. Du sitter säkert och bolmar som en överambitiös liten skorsten också, säger ni.
Men självklart inte. Till och med jag har gränser, svarar jag och blåljuger er rakt upp i ansiktet.

Så är det. Men nu får det vara nog. Vare sig jag vill eller inte så fyller jag nu det här lilla kakhålet med nikotinfritt snus och tar en långpromenad. Och efter att endast levt på hälsoglada råvaror hela dagen tar jag även och sular till med yogapass nr 20 ikväll. Efter det borde inspirationen hoppa upp och bita mig där den ska igen.

#backontrack