Walk The Walk

Efter att Molly föddes hade jag för vana att promenera varje dag. Jag hade som mål att gå 80 000 steg i veckan, fördelat över veckan efter tycke och smak, och om jag gick ut på promenad eller fram och tillbaka i lägenheten spelade ingen roll. Bara jag kom upp i den summan. Det gick jättebra till en början men de senaste månaderna har jag börjat strunta i det helt och hållet. Mest för att jag märkt att aktivitetsbandet även räknar när jag buffar henne på rumpan när hon ska sova. Så ibland har jag redan gått ett halvt maraton efter den första förmiddagsluren och det kan ju räknas som lite fuskigt.

Nu är det dags att ändra taktik och därför sätter jag ett mål på att varje promenad måste vara 4000 steg. Eller kanske 28 000 rena promenadsteg i veckan, för att gardera mig mot regninga dagar eller om man åker iväg nånstans och inte hinner en dag. Det låter väl rätt smart? Sen har jag ingen aning om hur långt man kommer på 4000 steg men jag kommer ihåg när vi gick vilse på Järvafältet förra året och då var vi uppe i 8000. Och det var åt skogen för långt för en vardaglig promenad. Sen var jag ju i och för sig gravid och det kan vara det som gjorde det så jobbigt, men ändå. Någon måtta får det vara.

Vilse på Järvafältet

Vilse på Järvafältet

Nu ska vi ut och gå en standardpromenad och mäta om det känns rimligt. Med min otur blir det väl 1800 steg och då är det bara att knalla på tills solen går ner.

#forrestgump