Fläckiga Studenter

För ett tag sen sökte jag in på en distanskurs i text-och mediakommunikation och i förra veckan fick jag avslag på den. Anledningen kunde vara någon av de sju olika alternativ som i punktform presenterades för mig i ett mail från studievägledaren, och eftersom det verkade som att jag skulle chansa mig fram till den anledning som gällde just mig så skakade jag bara på huvudet och drog dit istället.

På väg dit satt Molly helt knäpptyst i vagnen och lät sig inte under några som helst omständigheter charmas av de diverse utspel som jag försökte gaska upp henne med. Istället satt hon och stirrade på mig under lugg som om jag hade en skruv eller två lös och det kom inte på tal att hon kunde bjucka på ett leende.

Däremot släppte den spärren så fort vi steg innanför dörren och där satt hon sen glatt och babbade högljutt för varenda studievägledare, väntande person och kopiator som hon träffade i det annars knäpptysta väntrummet. Hon väljer ju sina tillfällen kan man säga och Järfälla Studiecentrum har nog fortfarande inte hämtat sig. Hur som. Jag fick svar på min fråga som jag kom dit med. De hade räknat fel på mina poäng och borde därmed blivit antagen till kursen. Så det blev jag nu. I maj börjar jag alltså att plugga på distans och efter det har jag fullständiga betyg att söka mig vidare med, om jag nu vill utbilda mig. Det ska bli lite kul att plugga igen och faktiskt lite skönt att få reda på om hjulet innanför pannbenet fortfarande snurrar.

Efteråt gled vi runt i Jakobsbergs Centrum. Molly slaggade i vagnen och jag jagade efter en pigmentkräm till ansiktet. Tack vare graviditeten förra sommaren blev jag någorlunda fläckig och i tron att det skulle försvinna så tänkte jag inte mer på det. Men det gjorde det inte och nu när solen återigen skiner har fläckarna ploppat upp på varsin kindhalva där de sitter och hånler. Så nu smetar jag in dom med kräm, hånler tillbaka och startar ett krig som inte skådats sen Dackefejden gick av stapeln. Och avslutningsvis publicerar jag en bild på en fredlig tulpan som jag fotade idag. Vill ju inte att ni ska tro att jag gått och blivit helt hatfylld och krigisk.

#ävensolenharsinafläckar