Riding Baby

När man fyller så mycket som 8 månader är det viktigt att få utvidga sina vyer, sprida sina vingar och flyga iväg och uppleva nya saker. Eller som i det här fallet, rida iväg.

Igår åkte vi iväg till Uppsala till mina svärföräldrar och hälsade på. Och eftersom svärmor min är stolt hästägare (lucky me) så tänkte vi att det kanske är lika bra att börja få upp Mollys intresse för det som är väsentligt här i livet. Vi har introducerat henne för hästvärlden förut, men då gick det så där.

För att säkerställa att hon inte fått men för livet var det alltså lika bra att låta henne träffa en riktig häst, istället för en obehaglig gummimask med pappas röst bakom. För det är inte kul. Jag vet, för jag har fått uppleva samma drama fast som en överraskning i duschen en gång. Kul kille.

Och hon älskade det.

Hon log, skrek och viftade med armarna så pass mycket att det gick inte att ta miste om att hon numera älskar hästar. Nu kanske ni tänker att hon förmodligen blivit lika uppspelt av att träffa en höbal, 8 månader som hon är, men så är det inte, Vi testade nämligen med de här rackarna.

Och det var inte alls samma eufori. Inte på långa vägar.

Medan vi väntade på det stora eldprovet hängde vi runt i stallet. Molly klättrade från famn till famn och trivdes som fisken i vattnet. Eller halmstråt i stallet kanske man kan säga.

Och sedan var det dags. Den ståtliga, frustande hingsten leddes fram. Och medan den stod med utspända näsborrar och den glänsade pälsen skimrandes i solen tog jag Molly och hennes skakiga lilla ben och satte henne på den högreste springaren.

Efter några nervösa andetag började hon slappna av och tog därför resolut tag i tyglarna, spände de små knubbvaderna runt hästens sidor och så var de iväg. Över stock och sten bar det av i full galopp. Med hästens långa ljusa man fladdrandes i vinden såg vi ekipaget försvinna allt längre bort på den gyllene ängen tills vi endast kunde höra Mollys kiknande skratt borta vid horisonten.

Ja kanske inte.

Men hon satt glatt flinandes i alla fall i några sekunder. Tillräckligt länge för att vi ska kunna påstå att hon red innan hon kunde gå. Man måste ju ge henne något att skryta om när hon sen i framtiden rider runt på de stora arenorna. Eller hur?

#equestrianlifestyle