Den Långa Fredagen

Idag tänkte vi åka iväg och strosa runt i Hagaparken, göra ett besök på Fjärilshuset eller åka iväg och kolla på när flygplan lyfter. Ganska sköna aktiviteter att syssla med när solen skiner men när vi vaknade märkte vi att jag misstolkat väderprognoserna och den stora solen skulle skina imorgon istället. Och vad gör man då? Vad gör man en kulen dag när man har för mycket fritid o inget inplanerat?

IKEA.

Ja men det kan vara mysigt tänkte jag och såg framför mig hur vi satt på restaurangen hela familjen, åt lunch tillsammans och strålade ikapp. Eller hur vi med förälskade miner hade kuddkrig på sängavdelningen och stojade lite väl busigt men ändå charmigt i det annars så lugna varuhuset.

Eller hur.

Det var så proppfullt att vi vände på klacken när vi såg kön i restaurangen och den förälskade och familjära auran som skulle omge oss byttes ut till lite mer tjafsga toner. Mest om hur oumbärlig ännu en 10 liters kastrull är. Mycket enligt mig. Mindre enligt min skrapande hälft som pajat botten på bägge de kastrullerna vi redan har. Hur som. Jag ska inte bli långrandig. Vi kom hem i alla fall. Med en ny kastrull. Och en ram till den här.

Det är en världskarta i skrapform som jag köpte i julklapp till familjen. Man ska alltså skrapa det landet man har besökt och min tanke är att vi har den till familjeresor. Lite för att visa Molly när hon blir större var vi har varit tillsammans, vart vi vill åka nästa gång och för att få upp hennes intresse för omvärlden. Himla bra grej kan jag tycka.

Något som också fick följa med hem var dessa.

Matlådor av glas. Miljövänligt och lite coolt. Och om ni är mer intresserade av innehållet kan jag berätta att det är det här.

Det är lax i ugn med rostade rödbetor och potatis. Och till det lite fetaostkräm med vitlök och soltorkade tomater. Ännu en gång förvandlades jag till en liten kockstorm som virvlade runt i köket i flera timmar. Till och med Molly fick en veckoransonering av lax- och potatispure. Ja inte att äta på en gång så klart, utan mer för de kommande dagarna.

Men gud vad duktig du är, utbrister ni.
Men äsch då. Det var väl inget, säger jag generat och stryker mig utmed väggarna av välbehag.

#purrpurr