Tårtkalas & Sura affärer

Min systerdotter Meja fyllde 5 år för några dagar sen och idag åkte vi iväg på fika för att fira henne. Jag som sparat mig hela dagen gick loss på fikabordet och inte bara jag, utan även Molly som gjorde sin tårtdebut dagen till ära. Jag har aldrig sett maken till frosseri men tacksamt nog åkte det mesta ner på golvet.

Meja som fick både balettdräkt och glitterkavaj i present tog tillfället i akt och showade loss direkt. Precis som man bör göra när man är född till modediva. Meja Gaga kallas hon för i folkmun.

Efteråt åkte vi iväg för att veckohandla och efter att rotat igenom syrrans receptböcker hade vi sammansatt inköpslistor som var upplagda med pinsam perfektion. Jag hade till och med ställt dom, vilket betyder att jag skrivit upp matvarorna i den ordning de kommer i affären. Det är nog en gammal arbetsskada från min tid som paketchaufför där jag minituöst planerade min leveransordning. Aldrig åka tillbaka till samma ställe två gånger. Då är det Game Over. Livet är en sport mina damer och herrar.

Det sket sig dock rätt fort när varannan matvara som vi skulle ha var slut och med växande irritation och förvirring klampade vi runt i affären och det var inte bara vi vuxna som betedde oss som små grinpåsar, utan även Molly som upplevde sitt livs första sockerkrasch. Tack och lov somnade hon innan vi ställde oss i kassakön, annars hade jag nog fortfarande stått där, illröd i ansiktet och mumlandes ursäkter för mitt rabiata lilla sockerbarn.

Väl hemma pustade vi ut och tyckte synd om oss efter en sån uppstressande veckohandling. Tills jag kom på att vi faktiskt inte gjort en enda ansträngning under hela helgen. Och om något som en liten tripp till affären tar nästan kål på oss så blir vi nog inte långlivade här på jorden. 

#whatdoesntkillyoumakesyoustronger