Superkock

Undrar om det blev någon mat i den där familjen igår, tänkte ni efter att jag berättat att jag hellre sitter och leker bilderböcker än sätter igång med kockandet. Ni kanske låg sömnlösa och såg framför er hur vi raglade omkring här fullständigt utmärglade, hur bebisen fick suga i sig dammråttor och hur vi i ren desperation satt och slickade på lampskärmarna. Men ingen fara i skogen, som man säger. Jag kockade loss och jag kockade loss ordentligt.

Det sköljdes, det hackades. Det kokades, det smakades. Det kryddades och det rördes runt tills det inte längre bara var maten som kokade utan även jag som mellan kastrullerna yrde runt som en svettig liten kockstorm.

Och mat blev det.

Låt mig få presentera:

Ris och kyckling med röd curry och purjolök till den kolhydratstinna karlsloken i familjen.

Ris och kyckling med röd curry och purjolök till den kolhydratstinna karlsloken i familjen.

Till damen som är mer sparsam med sina kolhydrater serverades kyckling i röd curry och purjolök, ackompanjerat av sjögräsnudlar och cashewnötter.

Till damen som är mer sparsam med sina kolhydrater serverades kyckling i röd curry och purjolök, ackompanjerat av sjögräsnudlar och cashewnötter.

Till den mest tandlösa av oss blev det kokt kyckling, ris och grönsaker i gul curry - kulinariskt ihopmixat till en behaglig sörja.

Till den mest tandlösa av oss blev det kokt kyckling, ris och grönsaker i gul curry - kulinariskt ihopmixat till en behaglig sörja.

Matlådor till en hel familj.

Matlådor till en hel familj.

Jajamen. Så när ni är klara med att samla ihop den där hakan ni precis tappade över mina ambitiösa kokkonster så kan ni ju sätta er och nominera mig för årets nobelpris i familjeutfodring. Oklart om just den kategorin finns, men efter gårdagens bravader så kan jag tycka att det är något som bör införas. Annars tas vanlig hederlig beundrarpost tacksamt emot.

#foodislove