När inte ens tuppen gått upp

Molly sov som en klubbad säl igår kväll. Det gjorde att jag verkligen passade på att ligga i soffan, kolla på film och möla ostbågar. Faktiskt till den milda grad att jag inte gick och la mig förrän 01.00. Tji fick jag klockan 05.00 när hon bestämde sig för att hon hade sovit tillräckligt. 

Hoppet är ju det sista som lämnar människan och därför försökte jag förtvivlat att få henne att somna om. Hon fick ligga mellan oss i sängen medan jag demonstrativt låg och låtsassov, men såna dumheter gick inte hon på utan hon låg hellre och babbade, petade mig i näsan och livade tills jag trodde att även grannarna skulle få en tidig morgon. Klockan 05.30 kastade jag in handduken och så gick vi upp.

Där satt jag sen. Vad gör man nu? Efter en stunds förvirrad och övertrött tankeverksamhet kavlade jag upp ärmarna och gjorde det mest rimliga man kan göra vid den tiden på morgonen. Bytte elavtal. 

Vid 07.00 var elavtalet bytt, Molly hade lekt av sig och jag fick äntligen ta dagens första tupplur. Nästa omgång fick den bättre hälften ta och kvar låg jag och trynade. Så skönt. 

Nu är alla uppe och när Jimmy kommer tillbaka från innebandyn drar vi till syrran där vi ska sitta på deras gigantiska veranda och bubbla bubbelpool, lapa sol och äta myror. Det sistnämnda är något jag antar att bebisar firar in våren med. 

#sunnydays