Nattkrypet.....

.... är inte ett Nattkryp längre, utan har förvandlats till något slags Sovkryp istället.
Nu känns det ju lite peppar peppar att skriva om det, då det oftast är när man slappnar av som mest och skryter som bäst som det skiter sig men någon måtta får det ju vara på de skrockfulla fasonerna.

Så hon sover alltså. Hon somnar som en klubbad säl efter att fått sin flaska vid niotiden på kvällen och sen kan hon sova ända till 9 på morgonen. Det enda som krävs är att man buffar lite på rumpan eller lägger handen över hennes rygg om hon börjar bli orolig. Det är lite för bra för att vara sant känns det som. Hennes sovrutiner har varit vårat största problem under hela tiden och ända sen hon ploppade (kanske inte riktigt) ut så har hon varit ett regelrätt Nattkryp.

Den första perioden som ändå varade i några månader kunde hon ganska ofta vara vaken hela nätterna. Hon sov inte en sekund och det var inte helt ovanligt att jag fortfarande var uppe md henne när Jimmy gick upp och gick till jobbet. Sedan sov hon kanske mellan 8 och 12 och sedan hade man hela dagen framför sig. Och efter det hela natten, igen. De nätterna som hon faktiskt somnade så gjorde hon aldrig det innan 04.00-05.00. Det var lite som att jobba dubbla jobb och jag trodde på allvar att jag skulle bli galen. 
Sedan vart det bättre, men hennes vanligaste sovtid blev då mellan 00.00-02.00. Därför kan ni ju förstå att nu när hon helt plötsligt lägger sig kl 21.00 istället så är det som en helt ny värld som öppnar sig. Egentid tror jag att det kallas. Och det är inte helt ovanligt att vi sitter i soffan, stirrar framför oss och stammar av ren förvirring över att man kan göra vad man vill resten av kvällen.

#hallelujamoment