Sociolly-Molly

De senaste dagarna har varit fulla av besök hit och dit. Och Molly har glatt hakat på och hängt med den ena och den andra. Hon är rätt social den där lilla krabaten och det är alltid lättare att underhålla henne och få henne på bra humör när man är på nya platser och träffar nya människor. 

I fredags hängde vi med min bror och Jennifer, i lördags var vi som sagt hos Sara och Cribbe där hon även fick göra bekantskap med deras två hundar. Igår gled jag över till min kollega och polare Lotta där Molly fick träffa sitt livs första guldfiskar, den första islänningen plus hennes galna men söta söner som lärde henne (och mig) allt om dinosaurier. Allt från gångstil och armlängd på en T-Rex till läten och vrål. Mycket bra. Och användbart, tänker jag.

Senare kom Danne och Amelie med dotter förbi och Molly fick fortsätta att smida på sina sociala skills och idag drog vi iväg till öppna förskolan som planerat. Där träffade vi Jenny med två döttrar och medan vi väntade på de försenade tre passade jag på att låta Molly att övningsköra lite på parkeringen. Det gick helt ok. Lite slirigt i kurvorna och knepigt med dragläget låter hon hälsa.

Det var mycket trevligt på öppna förskolan. Skönt att ännu en gång bara sitta och hänga - lapa lite kaffe, surra om allt möjligt och låta kottarna riva runt bäst dom vill. Inte konstigt att den lille däckade på två sekunder när det var dags att dra hemåt.

När vi sen satt i bilen på väg hem tittade solen fram och återigen fick jag vårkänslor för hela slanten. Medan vi susade fram på den torra asfalten blev jag lite väl taggad på livet och frågade Molly om vi inte skulle åka någonstans. Sätta på bra musik och bara fortsätta att köra i det fina vårskenet. En liten roadtrip liksom. Kanske köpa en kaffe och en ljudbok. Men då fick det vara nog tyckte hon och ville hellre åka hem och äta lite morotspuré med köttfärs och ta hand om sin för tillfället sjuka pappa. Och så fick det bli.

-Vill du ha kaffe? Frågade jag när vi kom hem.
-Nej tack, m-men g-g-gärna lite t-t-t-te tack, svarade den huttrande varelsen lite ynkligt och tog sig för pannan där han låg under filten. 

Haha.

 

#mancold