Lördag

Det bästa med helgerna är att man slipper vakna ensam. Sen vaknar ju jag i och för sig aldrig utan den babbande motorbåten vid min sida och tänker mer på min andra hälft som oftast hinner dra iväg till jobbet innan vi slår upp våra sömniga blå. Men på helgerna vaknar vi alla tillsammans. Ligger kvar i sängen och surfar, sörplar kaffe och drar en liten flaska ersättning.
Man får även äntligen en chans att delegera bytet av bajsblöja som i vanliga fall levereras pricksäkert precis när man slagit upp sina torra, linsbeprydda ögon. Detta var ju jag väldigt nöjd över - att äntligen få starta dagen utan att börja med det värsta först. Självklart var glädjen kort.
Dagens leverans stötte tydligen på förhinder och behagade inte att dyka upp förrän barnafadern lämnat hemmet. Fan. Aja, ett nytt försök imorgon.

Medan barnafadern var och spelade innebandy packade vi ner oss i vagnen (mest Molly) och begav oss på en liten promenad. Promenaden ledde oss till min lillebror, som igår fyllde år och nu tänkte vi lämna av en liten present. Vi hade införskaffat oss whiskeyglas och var väldigt nöjda över köpet, tills paketöppningen var avklarad och vi fick erfara att det här var den tredje uppsättningen av likadana glas som han hade fått. Fan. Aja, ett nytt försök nästa år.

När det var dags att traska hemåt tog vi en liten sväng genom parken. Jag ville testa att fota ankorna.
Jag har gett det ett försök förut, men då var de lite väl hungriga. Så fort de fick vittring på mig började ett tjugotal samlas i en väsande klunga och likt liken i walking dead (ducks?) började de släpa sig mot mig och min välgödda bebis. Men idag var jag snabb och vi klarade oss båda två.
Ha! Aja, bättre tur nästa vinter.

Väl hemma kom svärmor och svärfar förbi. Och jag som på ett duktigt sätt under flera dagar varken ätit socker, bröd eller pasta fick genomgå en inre kamp när jag möttes av den här rackaren.

Gissa vem som förlorade?

Fan. Aja, ett nytt försök nästa livstid.

#försökaduger