Yesterday

Om en vecka är det namngiving för Molly och födelsedagsfest för mig och min bättre hälft, så igår tog jag tag i det här med att utfodra massorna den stora dagen. Bullbak skulle det bli. Samtidigt skulle jag mormor-träna Molly, hon ska nämligen få sova borta för första gången när namngivningen övergår i lite mer vuxenkalas.

Så med ungen under ena armen och ingredienserna under den andra begav vi oss till Bro, mor min och hennes bakmaskin. Dock med några fnurror på den tråden.

På väg. Nästan.

På väg. Nästan.

Först drog jag och handlade ingredienser. Redan försenad enligt min egna tidsplan. Tick. Samtidigt roddade jag i ett internetköp som vägrade gå igenom precis innan jag åkte till affären. Med kassarna i ena handen och google i andra löste jag problemet och åkte hem från affären för att hämta Molly. Tack. Väl hemma kastade jag över kortet till Jimmy som fick försöka få köpet att gå igenom samtidigt som jag påpälsad och svettig försökte klä på en svettig och skrikig Molly. Köpet sket sig igen, Molly skrek och jag svettades. Skitsamma, jag lämnade kortet hemma, gav Jimmy order om att försöka få det att funka och gick ner till bilen för att dra. Kom på att jag glömde köpa snus. Svor sexton gånger både högt och lågt och satte av mot affären igen. Tick tack. Väl i affären var det tusen personer i kö och där stod jag och svettades igen. Då kom jag på att jag gav ju kortet till Jimmy. Svor. Kom på att jag har kontanter. Puh. Handlade och skulle äntligen åka mot Bro. Kom på att jag glömt bullformarna. Svor, svor och svor och åkte hem igen. Tick tick, tack. Jimmy fick springa ut med grejerna och äntligen fick jag sätta av mot Bro för att få igång bullbaket. Skulle bara tanka först. Hade skjutit upp på det i en vecka T-t-t-t-tick t-t-t-t-tack.

Men fram kom jag. Och bullar bakades. Molly hängde med mormor och jag stod i köket så svetten lackade.

Inspektion av bakmaskin.

Inspektion av bakmaskin.

Mästerverk.

Mästerverk.

Idag ska jag ta tag i det där förbannade kortköpet som fortfarande inte gått igenom. Trots tre samtal till banken. Alltså, jag älskar ju att de har stort säkerhetstänk gällande näthandel, men när det blir så säkert att jag inte kan handla själv har det kanske gått lite väl långt.
Det hela påminner mig lite om min pappa som skulle iväg och resa en gång och hade pga stor rånrisk gömt sina pengar så bra att han inte hittade dem själv och fick sen i panik stå på Arlanda och leta strax innan boarding. Det var i och för sig rätt roligt, tyckte jag. Det tyckte nog inte han.

#safeandsound

,