Plugghest

Som många vet så förlorade jag min tjänst nu under föräldraledigheten. Det var som ni kanske förstår inte särskilt roligt att inte mer än hinna klämma ut sin första unge innan man försattes i en osäker situation och förlorade något man faktiskt kämpat för. Och då blir man lite arg. Och besviken.
Det får man ju så klart bli, och det får man även vara ett tag. Men sen får man ta och bli lite så där klyschig, klappa sig själv på kinden och tänka att när en dörr stängs så öppnas ett fönster och se det som ett tillfälle att påbörja något nytt.

Därför tog jag Molly och gudmor Jennifer (Mollys gudmor, inte min) under armen igår och begav mig till en studievägledare. Jag behövde hjälp med att se vad jag har för möjligheter med de betyg jag har, poängsättningen när jag tog studenten tillhör nämligen ungefär samma tidsepok som när dinosaurierna tog sina första stapplande steg och därför har det varit helt omöjligt för mig att lista ut det själv. Hur mycket jag än legat och nooglat (nattgooglat).
Studievägledaren lyckades i alla fall att få ihop det och vi kom fram till att det räckte. Nästan. Ynka 23 poäng ifrån. Då räcker det med en kurs på distans under föräldraledigheten och sen har jag grundläggande behörighet för yrkeshögskola.

Gudmor med en uttråkad Molly hos studievägledaren

Gudmor med en uttråkad Molly hos studievägledaren

Molly går loss på blommorna. Högst uppskattat av damen i expeditionen.

Molly går loss på blommorna. Högst uppskattat av damen i expeditionen.

Min (eventuella) plan är att börja läsa till Medicinsk Sekreterare.
Dock är det ganska svårt att komma in på den utbildningen just nu så en plan B behövs. Men det kommer.
Kan ju vara så att man lyckas nosa sig till ett annat jobb också, typ chefsskribent på Dagens Nyheter tänker jag, eller så vill man klämma ut en till unge. Men hur det än blir så hinner jag förbereda och fundera på hur jag vill ha det, och hitta en kurs så jag är startklar när det väl beger sig. Jag funderar på spanska.

#unacervezaporfavor