No.1

Då var det dags. Det första inlägget i det som skall bli en magnifik liten skriftsamling.
Jag har funderat ett tag på om man ska börja blogga igen, triggad mest av dotterns födelse och behovet att föreviga dennes framsteg. Man kommer ju med all säkerhet om ett halvår undra om det verkligen var vid 3 månader hon vände sig för första gången och då är det ju rätt bra att ha ett litet arkiv att gå tillbaka i och kolla. För man kommer ju definitivt ha skrivit och skrutit om det, det är givet redan nu.

Kommer det alltså att bli ännu en till mammablogg bland tusen andra?

Nja. Inte direkt. Jag är för ombytlig för att kunna nischa mig till bara en kategori.
Skulle jag få suget att skriva några inlägg om hästar eller lejontämjning istället för min avkomma i ett par dagar skulle jag bara bli förvirrad själv, så därför kommer denna blogg handla om det som känns bäst just då. Handlar det om mina dagar med Molly så är det en mammablogg, när jag väljer att börja kräla av mig alla mina gravidkilon är det en hälsoblogg, bakar jag gigantiska mängder till det stundande dopet är det en bakblogg och skulle jag hitta ett lejon så kan jag lova och svära att det blir en blogg om lejontämjning.

Alltså kommer jag att skriva både för att dokumentera Mollys framfart och utveckling men också för att roa mig själv samt hålla skrivandet igång.
Ett av mina framtida drömyrken är just att få skriva, i en form eller annan, och skulle jag söka ett jobb just nu där jag ombads att prestera något i skriftform skulle det kännas som att springa ett maraton utan ben. Baklänges.
Det är även ungefär den känslan jag har nu när jag producerat fram dessa skakiga små rader. Men det ger sig, det gör det alltid.

Så hur mycket än idag har rynkat på min trendiga lilla näsa och sagt att bloggande är såååå 2007 så har jag alltså nu kickat igång det hela.

Välkomna!