To homer

Att homra är ett relativt nytt uttryck här i vårat hushåll. Den uppkom efter att jag i ett avsnitt av Simpsons sett Homer fördumma sig något å det grövsta inför Marge för att slippa gå hem och ta hand om barnen och få hänga kvar i baren istället. Lite så där "äter dom småstenar och knark? får dom dricka öl? Vi ska leka med elden sen! Ehhh dum dum".
För att slippa undan någonting fördummar man alltså sig själv med flit till den milda grad att den andra känner att det blir bättre om man bara gör det själv istället. 

Well, igår skulle vi som sagt steka pannkakor. När Jimmy kommer hem från jobbet har jag fullt upp i köket och pekandes med hela handen skickar jag honom snabbt för att byta om så att han kan komma in och hjälpa till. Medan jag roddar två stekpannor och en halvrabiat bebis ber jag honom att vispa grädden. En hyvens karl som han är så kavlar han direkt upp ärmarna, tar bunken med pannkakssmet och börjar vispa så att svetten lackar. 

I samma sekund som min blick landar på honom tänds min Homer-lampa. Jag ber honom ännu en gång att ta fram en skål så att han kan vispa GRÄDDEN och fram tar han en skål där ungefär två myror skulle få plats om de låg skavfötters. 

Diska och ta den större, tycker jag.
Nej för fan, det här kommer att gå, tycker han.

Och han sätter igång och vispar med elvispen och innan grädden stabilt börjar inta sin form rinner den ut på bordet istället. Lampan börjar lysa lite starkare. 
Hoppsan, säger han glatt, och börjar lapa upp grädden i en liten matlåda med en liten tesked.

20160121_182755.jpg

Jag spar en del till min matlåda, förklarar han.
Jaså, men du kanske vill ha den vispad då? Undrar jag.

Ja just det, det kanske är godare. Och han börjar skaka den lilla lådan som om det vore ett svettigt deltagande i maracas-VM. Lampan börjar blinka.

Det här kommer att gå, säger han.
Ja det gör det säkert, säger jag, men snälla var försikt.....

SPLASH

Och med grädde i håret och på kläderna, två stekpannor med snart brända pannkakor och en babbande bebis lyssnar jag på hans förundran över att locket inte klarade av det. Ja just det. Locket.

And the alarm goes off.

#doh